Pirított sertéscsülök, mustáros lencsepürével
Pirított sertéscsülök, mustáros lencsepürével
Hozzávalók 4 személyre
- 80 dkg sült sertéscsülök - csont nélkül
- 1 evőkanál paprikakrém
- őrölt bors
- 3evőkanál olaj
A körethez
- 70dkg főtt lencse
- 2 evőkanál olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál tejföl
- só, őrölt bors
- 1 evőkanál mustár
Elkészítés:
A csülök külsejét megkenjük paprikakrémmel, ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és megszórjuk őrölt borssal. A körethez a beáztatott lencsét puhára főzzük, majd összeturmixoljuk. Forró olajon megfuttatjuk az apróra vágott hagymákat, és a lencsepüréhez adjuk, majd belekeverjük a tejfölt, és sózzuk, borsozzuk, a mustárral pikánsra ízesítjük.A hússzeletek mindkét oldalát pirosra sütjük, és a pürével körítjük.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept