Finom kifli
Finom kifli
Hozzávalók 8 személyre
- 1 kg liszt
- 1/2 liter tej
- 2 dl Vénusz étolaj
- 1 kanál só
- 1 kanál cukor
- 2 csomag szárított élesztő
- 30 dkg trappista sajt
- 10 dkg füstölt kolbász
- 1 tojás
- 5 dkg felvágott
Elkészítés:
A lisztet elkeverjük a szárított élesztővel, sóval és cukorral. Hozzáadjuk a tejet és étolajat és dagasztjuk. Egy óráig kelesztjük, majd 4 cipót formálunk belőle. A cipókat kerekre (kb. 3 mm vastagra) kisodorjuk. Derelyevágóval 12 cikkre vágjuk a tésztát, összesen 48 db lesz. Ha nagyobb kifliket szeretnénk készíteni akkor úgy vágjuk fel, hogy egy tésztából 4 vagy 8 cikk legyen.
Mindegyik cikk szélesebb végére teszünk tölteléket, ami lehet kolbász, felvágott sajt.... Esetleg édes töltelék is : dió, kakaó, lekvár stb.,A cikkeket kifliformára feltekerjük, és tepsibe rakjuk. Hagyjuk még egy 20 percig kelni, majd megkenjük tojássárgájával és a sós kifliket megszórjuk reszelt sajttal, vagy köménymaggal, illetve szezámmaggal.
Az édes kifliket a sütőből kivéve meghintjük porcukorral.
Ez a kedvenc kiflink, édesen és sósan is szeretjük, így fele-fele arányban szoktam elkészíteni a mennyiséget.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept