Mézes - aszalt gyümölcsös koszorú
Mézes - aszalt gyümölcsös koszorú
Hozzávalók 6 személyre
- 25 dkg vegyes aszalt gyümölcs (szilva, barack, datolya, mazsola stb.)
- 4 evőkanál rum vagy aroma
- 20 dkg méz
- 25 dkg barna cukor
- késhegynyi só
- 15 dkg lágy Vénusz sütőmargarin
- 2 tojás
- 1 teáskanál reszelt citromhéj
- 1 csomag mézeskalács fűszerkeverék
- 5 dkg csokiforgács
- 1 dl tej
- 1 csomag sütőpor
- 40 dkg liszt
- 1 csomag csokoládés pudingpor
- 12 dkg darált dió vagy mogyoró
- 8 evőkanál porcukor
Elkészítés:
Az aszalt gyümölcsöket összevagdaljuk nem túl kicsi darabokra, leöntjük a rummal vagy rumaromás vízzel, és 1 órát állni hagyjuk.
A mézet összekeverjük a cukorral, a sóval, és a vajjal. Robotgéppel összedolgozzuk. Hozzáadjuk a tojásokat, és még 1-2 percig verjük. Beletesszük a citromhéjat, a fűszert, a csokiforgácsot, és a tejet. A sütőport elkeverjük a liszttel, és a pudingporral, majd a tésztához tesszük. Végül a mogyorót, és a gyümölcsöket is beledolgozzuk. Tömör tésztát kapunk.
A sütőt előmelegítjük. A tésztát kivajazott, liszttel meghintett koszorú vagy kuglófformába öntjük, megsütjük. (A sütési idő a formától függ.)
Ha kihűlt, kiborítjuk a formából. A porcukrot vízzel (vagy citromlével) elkeverjük, hogy nagyon sűrű, nehezen folyós masszát kapjunk. A süti tetejére kenjük, és gyümölcsökkel kidíszítjük. Végül megszórhatjuk porcukorral.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept