Csokoládés-epres sajttorta
Csokoládés-epres sajttorta
Hozzávalók 6 személyre
- 15 dkg darált háztartási keksz
- 13 dkg Vénusz sütőmargarin
- 1 púpos evőkanál kakaópor
- 1 púpos evőkanál porcukor
- 2 dl tejszín
- 1 csomag zselatinfix
- 25 dkg mascarpone
- 10 dkg étcsokoládé
- 10 dkg tejcsokoládé
- 2 ek porcukor
- eper
Elkészítés:
A kekszréteghez valókat összedolgozzuk.
50 ml tejszínben felolvasztjuk a két tábla csokit, félretesszük hűlni.
A maradék tejszínt felverjük a zselatinfixszel a csomagoláson levő leírás alapján.
A mascarponét is felverjük habosra, megcukrozzuk, és a kihűlt csokit belekeverjük. Majd a tejszínt is hozzákeverjük.
Folpackkal kibélelt őzgerincformába öntjük a masszát, és rátesszük a tetejére a kekszmasszát. Kicsit lenyomkodjuk.
Két órára hűtőbe tesszük, majd tálra borítjuk, fóliát lehúzzuk róla, és eperrel tálaljuk.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept