Bodzás-joghurtos szelet
Bodzás-joghurtos szelet
Hozzávalók 6 személyre
- 2x3 tojás
- 2x3 evőkanál liszt
- 2x3 evőkanál cukor
- 4 doboz natúr joghurt
- 4 dl tejszín
- 15-20 dkg porcukor
- 2 csomag zselatinfix
- 3-4 evőkanál bodzalekvár vagy áfonyalekvár
- 2-3 dl tejszín
Elkészítés:
Két részletben hagyományos piskótát sütünk, kb. 25x30-as tepsiben. Lehet egyben is, és a végén kettévágjuk, de ilyen vékony lapnál én nem akartam félbevágni.
A joghurtban habverővel elkeverjük a zselatinfixet, majd beletesszük a cukrot ízlés szerinti mennyiségben és a habbá vert tejszínt. Kettévesszük, és az egyik felébe belekeverjük a lekvárt.
Az egyik lapot megkenjük a lekváros krémmel, rátesszük a másik lapot, amire rákenjük a maradék joghurtos krémet. Hűtőbe rakjuk dermedni, majd elsimítjuk rajta a habbá vert tejszínt.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept