Bodzás-joghurtos szelet

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Bodzás-joghurtos szelet

Hozzávalók 6 személyre

  • 2x3 tojás
  • 2x3 evőkanál liszt
  • 2x3 evőkanál cukor
  • 4 doboz natúr joghurt
  • 4 dl tejszín
  • 15-20 dkg porcukor
  • 2 csomag zselatinfix
  • 3-4 evőkanál bodzalekvár vagy áfonyalekvár
  • 2-3 dl tejszín
Recept idők

Elkészítés:

Két részletben hagyományos piskótát sütünk, kb. 25x30-as tepsiben. Lehet egyben is, és a végén kettévágjuk, de ilyen vékony lapnál én nem akartam félbevágni.
A joghurtban habverővel elkeverjük a zselatinfixet, majd beletesszük a cukrot ízlés szerinti mennyiségben és a habbá vert tejszínt. Kettévesszük, és az egyik felébe belekeverjük a lekvárt.
Az egyik lapot megkenjük a lekváros krémmel, rátesszük a másik lapot, amire rákenjük a maradék joghurtos krémet. Hűtőbe rakjuk dermedni, majd elsimítjuk rajta a habbá vert tejszínt.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük