Karácsonyi hókocka
Hókocka
Hozzávalók 12 személyre
Tészta
- 40 dkg liszt
- 4 evőkanál porcukor
- 8 dkg Vénusz sütőmargarin
- 1 tojás
- 1/2 csomag szalalkáli
- kevés tej
- _Krém_
- 4 dl tej
- 5 evőkanál liszt
- 25 dkg cukor
- 1 csomag Vénusz sütőmargarin
- 2 csomag vanília cukor
Elkészítés:
A tészta készítéshez a lisztet, cukorral, margarinnal, 1 tojással és kevés langyos tejben elkevert szalalkálival összegyúrjuk. 3 lapot sütünk sütőpapíron világosra. Gyorsan sül, figyelni kell rá. Feltesszük a 4 dl tejet forrni és állandó keverés mellett felfőzzük a lisztet, hűlni hagyjuk a masszát. Kikeverjük a 25 dkg cukrot a Vénusz margarinnal, 2 vaníliával és a lisztes krémmel simára keverjük, ha lehet géppel. Megtöltjük vele a 3 lapot és 6 órát állni hagyjuk hűtőben. Másnap porcukrot szitálunk rá, úgy, hogy szépen takarja(mintha a hó lepte volna be). Másnapra porhanyós a tésztája, kockákra vágjuk. Nagyon finom!
Karácsonyra éppen időszerű és ezzel a sütivel kizárt a csalódás.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept