Háromcsokis muffin
Háromcsokis muffin
Hozzávalók 4 személyre
- 335 g finomliszt
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- csipet só
- 75 g Vénusz sütőmargarin
- 200 g 70%-os étcsokoládé
- 100 g cukor
- 1 tojás
- 175 ml tej
- 1 bourbon vanília rúd
- 100 g jó minőségű fehér csokoládé
- 500 g jó minőségű tejcsokoládé
Elkészítés:
A sütőt 180°C-ra előmelegítjük. Az étcsokoládét és a vajat vízgőz fölött megolvasztjuk, majd hűlni hagyjuk. Közben a fehér és a tejcsokoládét apróra vágjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a szódabikarbónát és a sót, majd az egészet összekeverjük. Egy másik tálba a csokoládét felkeverjük a cukorral, majd egymás után hozzáadjuk a többi hozzávalót: a tejet, a tojást, és a kikapart vaníliát. A lisztkeveréket gyors mozdulatokkal, spatulával hozzákeverjük, majd beleszórjuk a csokoládé reszeléket. Muffin formába töltjük és 180°C-on kb. 18 percig sütjük.
12 darab muffin lesz belőle.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept