Sakk-matt torta

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Sakk-matt torta

Hozzávalók 12 személyre

  • 32 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 32 dkg porcukor
  • 6 tojás
  • 22 dkg liszt
  • 2 dkg kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • baracklekvár a töltéshez
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 5-8 dkg Vénusz sütőmargarin

Elkészítés:

A margarint a porcukorral kikeverjük, egyenként hozzáadjuk a 6 tojást. 2 részre vesszük, az egyik felébe 12 dkg lisztet és fél csomag sütőport, a másik felébe 10 dkg lisztet, 2 dkg kakaót és fél csomag sütőport keverünk. Külön-külön sütőpapírral bélelt tepsiben közepes lángon 15-20 perc alatt megsütjük őket.
Ha kihűlt a 2 lap, hosszában 1 cm széles csíkokra felszeleteljük. Egy kapcsos tortaformát előkészítünk, elkezdjük kibélelni a csíkokkal. Először egy sárga csíkot teszünk a forma széléhez körbe, lekvárral hozzáragasztjuk a következő csíkot, ami kakaós. Így haladunk tovább, egy sárga-egy barna csík, amíg a tortaforma közepére érünk, ekkor lekenjük lekvárral az egészet. A következő réteget kakaós csíkkal kezdjük, és az előbb leírtak alapján folytatjuk. Az egész lényege, hogy mindig ellentétes színű csíkokkal kell kezdeni a rétegeket, akkor kapunk sakk-táblához hasonló alakot.
Egy éjszakára magára hagyjuk a sütit a tortaformában, másnap szétkapcsoljuk. A tetejére gőz felett megolvasztjuk az étcsokoládét a margarinnal és a tortát bevonjuk vele. Akinek van kedve a tetejét még pluszban díszíteni, papírból vágjon ki egy akkora kört, mint a torta, vágjon bele négyzet-hálót, tegye a megdermedt csokira, majd porcukrozza le, és óvatosan vegye le a papírt.

1
2
3

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük