Sakk-matt torta
Sakk-matt torta
Hozzávalók 12 személyre
- 32 dkg Vénusz sütőmargarin
- 32 dkg porcukor
- 6 tojás
- 22 dkg liszt
- 2 dkg kakaópor
- 1 csomag sütőpor
- baracklekvár a töltéshez
- 20 dkg étcsokoládé
- 5-8 dkg Vénusz sütőmargarin
Elkészítés:
A margarint a porcukorral kikeverjük, egyenként hozzáadjuk a 6 tojást. 2 részre vesszük, az egyik felébe 12 dkg lisztet és fél csomag sütőport, a másik felébe 10 dkg lisztet, 2 dkg kakaót és fél csomag sütőport keverünk. Külön-külön sütőpapírral bélelt tepsiben közepes lángon 15-20 perc alatt megsütjük őket.
Ha kihűlt a 2 lap, hosszában 1 cm széles csíkokra felszeleteljük. Egy kapcsos tortaformát előkészítünk, elkezdjük kibélelni a csíkokkal. Először egy sárga csíkot teszünk a forma széléhez körbe, lekvárral hozzáragasztjuk a következő csíkot, ami kakaós. Így haladunk tovább, egy sárga-egy barna csík, amíg a tortaforma közepére érünk, ekkor lekenjük lekvárral az egészet. A következő réteget kakaós csíkkal kezdjük, és az előbb leírtak alapján folytatjuk. Az egész lényege, hogy mindig ellentétes színű csíkokkal kell kezdeni a rétegeket, akkor kapunk sakk-táblához hasonló alakot.
Egy éjszakára magára hagyjuk a sütit a tortaformában, másnap szétkapcsoljuk. A tetejére gőz felett megolvasztjuk az étcsokoládét a margarinnal és a tortát bevonjuk vele. Akinek van kedve a tetejét még pluszban díszíteni, papírból vágjon ki egy akkora kört, mint a torta, vágjon bele négyzet-hálót, tegye a megdermedt csokira, majd porcukrozza le, és óvatosan vegye le a papírt.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept