Spenótos-túros tészta
Spenótos-túros tészta
Hozzávalók 4 személyre
- 5 gerezd fokhagyma
- 40 dkg fagyasztott spenót
- 50 dkg félzsírós tehéntúró
- 50 dkg fodros nagykocka
- 2 dl főzőtejszín
- 3 dkg vaj
- 6-8 lapsajt vagy reszelt sajt
- só, bors
- 1 paradicsom
Elkészítés:
A fokhagymát az olajon megpárolom, beleteszem a spenótot, sózom, borsozom, jól összeforralom, ha kész, kihűtöm. Ha kihűlt, hozzáteszem az áttört túrót, nagyon alaposan összekeverem, ízlés szerint utánasózom, borsozom, ezután belekeverem a tésztát, amit előtte sós vízben kifőztem, leszűrtem.
A vaj felével kikenek egy tűzálló tálat vagy magas peremű kis tepsit, ebbe öntöm a tésztás masszát. Ráöntöm a tejszínt, tetejére morzsolom a vaj másik felét, és alufóliával lefedem.
Előmelegített sütőben, 160-180 C-on, kb. 20 percig lefedve, majd további 10-15 percig fedő nélkül sütöm. Ekkor ráhelyezem a lapsajtot, majd ennek a tetejére a szeletekre vágott paradicsomot és addig sütöm, amíg az szép pirosra sül a tetején.
Tálaláskor megszórtam még pirított bacon szalonnával :)
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept