Gyors diós- fahéjas
Gyors diós- fahéjas
Hozzávalók 8 személyre
- 10 púpozott evőkanál liszt
- 10 csapott evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 egész tojás
- 10-12 dkg Vénusz sütőmargarin
- fél csomag sütőpor
- késhegynyi étkezési szódabikarbóna
- 1 púpozott teáskanál fahéj
- 3 evőkanál bármilyen lekvár/dzsem ( Csak ne legyen cseppfolyós meg íz!!!)
- 10 evőkanál tej
- 1 jó marék darált dió
Elkészítés:
Ezt a receptet nagyon könnyű elkészíteni ráadásul nem is drága és gyors sütemény. Kezdő háziasszonyok bizonyára szívükbe zárják, illetve fiatal menyasszonyok még édesebbé tehetik kedvesük napját ezzel a sütivel.
Előkészítése:
A margarint mikróban folyóssá olvasztom a jobb eldolgozás érekében.
Elkészítése:
A hozzávalókat keverőtálba helyezzük, alaposan összekeverjük. A tepsit kivajazzuk és a masszát a kivajazott tepsibe öntjük. (Lisztezni nem kell a tepsit!) A tetejét meghintjük darált dióval és előmelegített forró sütőbe helyezzük.( Közepes hőmérsékleten sütjük, de ezt sütője válogatja.) Amennyiben megsült azonnal ehető.
Tipp:
A süteményt lekvárral, dzsemmel kínálva nagyon laktató étel illetve a karácsonyi estéken forró narancsteával kellemesen nyugtató. Jó kis nassolnivaló ajándék bontogatás közben.
Jó étvágyat! :-)
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept