Almarózsa
Almarózsa
Hozzávalók 4 személyre
- 1 csomag leveles tészta
- 3 alma
- kristálycukor 3 evőkanál + ízlés szerint
- őrült fahéj 2 evőkanál + ízlés szerint
- fél citrom
Elkészítés:
Az almákat félbevágjuk, kimagozzuk, és felszeleteljük. Fél citrommal meglocsoljuk az almaszeleteket, majd feltesszük őket annyi vízben főni, amennyi éppen ellepi őket. A vízbe 3 evőkanál cukrot és 2 teáskanál fahéjat teszünk. Kb. 2 percig főzzük az almaszeletkéket. Ha kész, lecsöpögtetjük.
A leveles tésztát kinyújtjuk, megkenjük kevés olvasztott vajjal, majd megszórjuk kristálycukor és fahéj keverékével, majd sodrófával kicsit belegyúrjuk a cukrot a tésztába. Ezután pizzaszeletelővel kétujjnyi csíkokra vágjuk. Az almaszeleteket a tésztára fektetjük, és szorosan feltekerjük. 180 fokon kb. 20 percig sütjük. Mikor kész, még forrón megszórjuk porcukorral.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept