Puncsos süti eperrel
Puncsos-epres süti
Hozzávalók 6 személyre
Tészta
- 26 dkg liszt
- 26 dkg cukor
- 4 tojás
- 1 dl olaj
- 1 dl langyos víz
- 1 sütőpor
- _Krém_
- 1 zacskó puncspuding
- 2,5 dl tej
- 20 dkg cukor
- 20 dkg Vénusz sütőmargarin
- 1 csomag vanília cukor
- tejszín díszítéshez
- kb. 1/2 kg eper
Elkészítés:
A tésztához a lisztet, cukrot, tojás sárgáit, olajat, vizet sütőport kikeverjük. Felverjük csipet sóval a tojás fehérjéket és a két masszát összevegyítjük, majd előmelegített sütőben sütjük. Ne nyitogassuk ki a sütőajtót, mert a piskóta akkor összeesik. 30-40 perc mulva végezzünk egy gyors tűpróbát. ( Ha mégis meg szeretnénk nézni hogy mennyire sült, akkor világítsunk csukott ajtónál be elem lámpával inkább.. bevállt módszer).
A tej nagyobb részét a cukorral felforraljuk és a kisebb rész tejben csomómentesen elkevert pudingot belefőzzük, lassú lángnál, állandóan keverve elkészítjük.Ha kihült a pudding, jól kikeverjük a margarinnal. A tésztát hosszában kettévágjuk és a krémet rákenjük egyenletesen. Rárakosgatjuk az eper felét, majd a felső piskótarészt is kicsit megkenve ráhelyezzük az eperre.
A tetejére jön a tejszinhab díszítés és a másik fele eper rárakosgatva izlésesen.
A süti saját készítésü és isteni finom.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept