Mikulás pálca
Mikulás pálca
Hozzávalók 6 személyre
- 25 dkg liszt
- 17 dkg Vénusz sütőmargarin
- 6 evőkanál cukor
- 1 narancs reszelt héja
- fél teáskanál fahéj
- 1 vanília kikapart belseje
- 1 piros ételfesték
Elkészítés:
A Vénusz margarint kicsit megpuhítjuk ( nem olvasztjuk meg). Egy tálba tesszük a lisztet, cukrot, margarint, a fahéjat, reszelt narancshéjat, vanília kikapart belsejét. Jól összegyúrjuk őket.
Majd elfelezzük a tésztát, és az egyik felébe tesszük az ételfestéket, annyit hogy a színe megfelelően piros legyen. Összegyúrjuk, hogy mindenhol egyformán piros legyen.
Kis darabokat sodrunk belőlük, amiket összefonunk.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, kialakítjuk a bot formát, és 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
Tepsin hagyjuk kihűlni őket, hogy kicsit keményedjen és ne törjenek.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept