Német sütemény

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Német sütemény

Hozzávalók 8 személyre

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg porcukor
  • 1 Vénusz sütőmargarin
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 dl tojáslikőr
  • 1 csomag tortadara
  • 5 db tojás
  • (aszalt gyümölcs)
Recept idők

Elkészítés:

A margarint, a porcukrot és a tojássárgáját kikeverjük, utána felváltva hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a tojáslikőrt. Belekeverjük a tortadarát, végül a porcukorral és vaníliás cukorral felvert habot. (A habot előre is föl lehet verni, mert nem esik össze!) Ízlés szerint keverhetünk bele apróra vágott aszalt gyümölcsöket is.
A sütőformát alaposan kivajazzuk és kilisztezzük. Előmelegített sütőben 10 percig 180 °C-on, majd 40 percig 150 °C-ra visszavett sütőben megsütjük.
Ha kihűlt, porcukorral meghintjük a tetejét.

(ajánlott a kapcsos kuglóf-sütőforma használata)

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük