Német sütemény
Német sütemény
Hozzávalók 8 személyre
- 30 dkg liszt
- 20 dkg porcukor
- 1 Vénusz sütőmargarin
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 dl tojáslikőr
- 1 csomag tortadara
- 5 db tojás
- (aszalt gyümölcs)
Elkészítés:
A margarint, a porcukrot és a tojássárgáját kikeverjük, utána felváltva hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a tojáslikőrt. Belekeverjük a tortadarát, végül a porcukorral és vaníliás cukorral felvert habot. (A habot előre is föl lehet verni, mert nem esik össze!) Ízlés szerint keverhetünk bele apróra vágott aszalt gyümölcsöket is.
A sütőformát alaposan kivajazzuk és kilisztezzük. Előmelegített sütőben 10 percig 180 °C-on, majd 40 percig 150 °C-ra visszavett sütőben megsütjük.
Ha kihűlt, porcukorral meghintjük a tetejét.
(ajánlott a kapcsos kuglóf-sütőforma használata)
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept