Rózsa cserépben
Rózsa cserépben
Hozzávalók 8 személyre
- 8 tojás
- 40 dkg cukor
- 8 ek.víz
- 25 dkg liszt
- 1 sütőpor
Krém:
- 1/2 l tej
- 5 evőkanál liszt
- 25 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- kókuszreszelék
Elkészítés:
A tojássárgáját a cukorral és a vízzel habosra keverjük. Hozzáadjuk a liszttel elvegyített sütőport, majd óvatosan beleforgatjuk a 8 tojás felvert habját. Megsütjük. Ezután a piskótából 3 különböző nagyságú kerek formát szaggatunk, ezeket kettévágjuk, és cserép formába rakosgatjuk. Minden lapot megtöltünk krémmel.
A krémhez a lisztből és a tejből sűrű pépet főzünk, majd a cukorral habosra kevert vajjal összevegyítjük.
Ezután a cserepet körbevonjuk marcipánnal, tetejére morzsolt piskótát szórunk (föld), és erre virágokat, leveleket készítünk marcipánból.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept