Négyszínű habos linzer
Négyszínű habos linzer
Hozzávalók 8 személyre
Tészta
- 50 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 2 egész tojás+3 sárgája
- kb. 2 dl tej
- 1 csomag sütőpor
- 2 dkg kakaó
Töltelék
- 10 dkg barack lekvár
- 20 dkg darált mák
- 15 dkg cukor
- 1 púpozott evőkanál dara
- 1 vanília cukor
Főzött hab
- 3 tojás fehérje
- 20 dkg porcukor
- 2 csepp citromlé
Elkészítés:
A lisztet a 20 dkg cukorral, 2 egész és 3 tojássárgával, 1 csomag sütőporral, kis tejjel összegyúrjuk (közepesen kemény tésztát kapunk). Majd a tésztát ketté választjuk, az egyik felébe belegyúrjuk a kakaót. Sütőpapírra a tepsibe először a barna lapot tesszük, rákenjük a baracklekvárt, majd ráfektetjük a fehér lapot. A mákot a cukorral, darával, a tejjel felfőzzük és ha kihűlt, a fehér tésztára elosztjuk egyenletesen. Sütjük második fokozaton.
Közben a tojásfehérjét, cukorral, 2 csepp citromlével keményre verjük. Amikor a sütemény megsült, még forrón a habot a tetején szépen elkenjük és a legalacsonyabb fokozaton szinte szárítjuk pár percig. Lehet díszíteni kis olvasztott csokival. Megéri elkészíteni ünnepre is, mert nagyon mutatós, finom és kiadós-saját készítés.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept