Vörösboros kuglóf
Vörösboros kuglóf
Hozzávalók 4 személyre
Tészta
- 20 dkg Vénusz sütőmargarin
- 20 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 4 db tojás
- 28 dkg liszt
- 1 evőkanál kakaópor
- 1 kiskanál őrölt fahéj
- 1 csomag sütőpor
- 1,75dl vörösbor
- 10 dkg étcsokoládé
- 2 dkg Vénusz sütőmargarin a forma kikenéséhez
Máz
- 6 dkg étcsokoládé
- 6 dkg tejcsokoládé
- 0,5 dl főzőtejszín
Elkészítés:
A margarint a 2 féle cukorral, és a tojások sárgájával habosra keverjük. A lisztet a kakaóval, a fahéjjal és a sütőporral összeforgatjuk, az előzőekhez adjuk a borral együtt. Az étcsokoládét apróra vágjuk, a tésztába keverjük, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét is beleforgatjuk. A masszát egy margarinnal kikent kuglófformába töltjük, és 170 fokon sütjük. A mázhoz a 2 féle csokoládét vízgőzre állítva felolvasztjuk, a tejszínt hozzákeverjük, majd amikor kihűlt, a kuglófra kenjük.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept