ZebraKocka sütés nélkül

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

ZebraKocka sütés nélkül

Hozzávalók 6 személyre

  • 50 dkg darált háztartási keksz
  • 5 ek kakaópor
  • 3 ek baracklekvár
  • 1 ek rum
  • 5 dkg vaj
  • 5 ek porcukor
  • kb. 3 dl tej
  • A krémhez:
  • 3 dl tej
  • 3 ek liszt
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 5 ek porcukor
  • 5 dkg vaj
  • 15 dkg kókuszreszelék
  • A tetejére:
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 kk olaj
Recept idők

Elkészítés:

Először a krémet készítem el, mert annak hűlni kell. A lisztet simára keverem a tejjel, hozzáadom a kókuszreszelék felét és folytonos keveréssel sűrűre főzöm. Ha kihűlt, ízesítem a vaníliával, a cukorral, és elkeverem a vajjal meg a maradék kókusszal.
A tészta hozzávalóit összedolgozom annyi tejjel, hogy jól formázható masszát kapjak. Három részre osztom és porcukorral megszórt deszkán egy 20x30 cm-es tepsi méretének megfelelő lapokat nyújtok belőle.
Az első lapot a tepsibe helyezem, erre kenem a krém felét, ráteszem a második lapot, majd a krém másik fele következik, végül a harmadik lappal befedem.
Gőz fölött megolvasztom a csokoládét az olajjal és rákenem a sütemény tetejére. Néhány órára hűtőbe teszem, majd kockára vágva tálalom.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük