ZebraKocka sütés nélkül
ZebraKocka sütés nélkül
Hozzávalók 6 személyre
- 50 dkg darált háztartási keksz
- 5 ek kakaópor
- 3 ek baracklekvár
- 1 ek rum
- 5 dkg vaj
- 5 ek porcukor
- kb. 3 dl tej
- A krémhez:
- 3 dl tej
- 3 ek liszt
- 1 tk vaníliakivonat
- 5 ek porcukor
- 5 dkg vaj
- 15 dkg kókuszreszelék
- A tetejére:
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 kk olaj
Elkészítés:
Először a krémet készítem el, mert annak hűlni kell. A lisztet simára keverem a tejjel, hozzáadom a kókuszreszelék felét és folytonos keveréssel sűrűre főzöm. Ha kihűlt, ízesítem a vaníliával, a cukorral, és elkeverem a vajjal meg a maradék kókusszal.
A tészta hozzávalóit összedolgozom annyi tejjel, hogy jól formázható masszát kapjak. Három részre osztom és porcukorral megszórt deszkán egy 20x30 cm-es tepsi méretének megfelelő lapokat nyújtok belőle.
Az első lapot a tepsibe helyezem, erre kenem a krém felét, ráteszem a második lapot, majd a krém másik fele következik, végül a harmadik lappal befedem.
Gőz fölött megolvasztom a csokoládét az olajjal és rákenem a sütemény tetejére. Néhány órára hűtőbe teszem, majd kockára vágva tálalom.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept