Isteni zserbó recept egy kicsit másképp
Zserbógolyók
Hozzávalók 4 személyre
- 15 dkg aszalt sárgabarack
- 15 dkg darált dió
- 3 cl narancslikőr vagy konyak
- 1 evőkanál víz
- 2 evőkanál porcukor
- 1 evőkanál baracklekvár
- 1 mokkáskanál rum
Bevonat
- 15 dkg ét tortabevonó
- 2-3 evőkanál napraforgó olaj
Elkészítés:
A hozzávalók kb. 15 db golyóhoz elegendők. A barackot apró darabokra vágjuk, meglocsoljuk az alkohollal (narancslikőr v. konyak) és 1 evőkanál vízzel, így kb. 1 órán át állni hagyjuk.
Ezután hozzáadjuk az összes többi alapanyagot úgy, hogy gyúrható masszát kapjunk. Kis golyókat formázunk belőle, majd gőz felett felolvasztott, olajjal elkevert csokoládéba mártjuk (segítségül fogpiszkálót használhatunk).
Ha minden golyót bevontunk csokoládéval, hűtőbe tesszük.
Fogyasztás előtt kivesszük, tálra rendezzük, és azonnal tálaljuk.
Karácsonyi csemegének is kiváló, sütés nélküli variációja a zserbónak!
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept