Sajtos sonkás kifli
Sajtos sonkás kifli
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg liszt
- 3 dkg élesztő
- 3 dl tej
- 1,5 dl Vénusz étolaj vagy olvasztott Vénusz sütőmargarin
- 1 teáskanál só
- 1 doboz kockasajt
- 10 dkg sonka vagy bármilyen felvágott
- 1 tojás felverve a lekenéshez
Elkészítés:
Fél kiló liszthez keverjük a sót. Felfuttatjuk az élesztőt a langyos tejben pici cukorral kb.10 perc alatt. Az olajat vagy olvasztott margarint a liszthez adjuk a felfutott élesztős tejjel együtt. Összegyúrjuk. Nagyon jó dolgozni vele, 2 perc alatt összeáll, elválik az edénytől. Letakarva meleg helyen fél órát kelesztjük. Gyúródeszkát nem kell lisztezni, nem ragad. 3 cipóra osztjuk a tésztát.Egyenként lapos tányér nagyságú körré nyújtjuk. Mint a pizzát,nyolc cikkre vágjuk. Így lesz 24 kiflink. Szélesebb oldalára teszünk kis darab sajtot és sonkát.Két csücskét behajtjuk,majd a kifliket feltekerjük.Tojással lekenjük és tepsibe sorakoztatjuk. 180 fokon sütjük szép színűre. Ki pirosabban ki kevésbé pirosra sütve szereti. Tölthető párolt káposztával, vagy puhára, világosra párolt hagymával, juhtúróval és kaporral. Kezdőknek is bátran ajánlom, könnyű a tésztával dolgozni!
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept