Répatorta
Répatorta
Hozzávalók 6 személyre
- 2,5 dl olaj
- 25 dkg porcukor
- 3 tojás
- 20 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- kis szódabikarbóna
- csipet só
- 1,5 tk. fahéj
- 15 dkg darabolt dió
- 25 dkg répa
Elkészítés:
Az olajat és a cukrot összekeverjük.
Hozzáadjuk a többi alapanyagot, és homogén masszát keverünk.
Közepes fokozaton kb. 30 percig sütjük, tűpróbával teszteljük.
Tetszés szerint bevonatot is tehetünk a tetejére:
Hozzávalók: 25 dkg mascarpone, 5 dkg vaj, ízlés szerint porcukor, citromlé
A mascarponét alaposan kikeverjük, hozzáadjuk a vajat és cukorral és citromlével ízesítjük.
Marcipánmasszából formált répákkal díszíthetjük!
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept