Charlotte

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Charlotte

Hozzávalók 6 személyre

  • 6 tojás
  • 6 ek liszt
  • 6 ek cukor
  • kevés sütőpor
  • lekvár a megtöltéséhez

Töltelékhez

  • 1 doboz (400 g) joghurt (lehetőleg a gyümölcshöz passzoló)
  • 2 csomag zselatin
  • 5 dl habtejszín
  • 300 g gyümölcs
Recept idők

Elkészítés:

Piskóta:

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot, és tovább verjük. Lassan hozzákeverjük a sütőporos lisztet és a tojássárgáját. Két részre osztjuk a tésztát és nagy, sütőpapírral kibélelt tepsiben megsütjük mindkét részt. Nem baj, ha nem tölti be vastagon a tepsit a massza, a lényeg, hogy vékony, szép tekercseket tudjunk készíteni. Körülbelül 10 percig sütjük, majd nedves (nem vizes!) konyharuhára fektetjük, és azzal feltekerjük. Konyharuhával feltekerve hagyjuk kihűlni. Ezután megtöltjük lekvárral, visszatekerjük, és betesszük a hűtőbe.

Töltelék:

A zselatint felolvasztjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a joghurtot. A tejszínt habbá verjük és összeforgatjuk a joghurttal, végül hozzáadjuk a gyümölcsöt is.

Összerakás:

A feltekert piskótát vékony szeletekre vágjuk, és egy fóliával kibélelt tálat körberakunk vele.
Beleöntjük a krémet, és a maradék piskótatekerccsel lefedjük a tölteléket.
Egy éjszakára a hűtőbe tesszük, majd óvatosan kiborítjuk a kész tortát a tálból és leszedjük róla a fóliát.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük