Kürtőskalács
Kürtőskalács
Hozzávalók 6 személyre
- 75 dkg liszt (nálam fele-fele arányban sima és teljes kiőrlésű tönkölyliszt, de rád van bízva)
- 2 tojás
- 10 dkg olvasztott Vénusz sütőmargarin
- 1 dl tej
- 30 g élesztő
- 4 evőkanál cukor (nálam nádcukor)
- 1 citrom lereszelt héja
- 1 evőkanál vaníliaaroma
- csipet só
- cukor
- darált dió
Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk a tejben, majd a hozzávalókkal összegyúrjuk, addig kelesztjük, míg kétszeresére nő. (Nálam ez fél óra volt a forró sütő felett.)
Ezután kinyújtjuk kb. fél cm vastagra, és csíkokra szaggatjuk.
A formákat lekenjük olajjal (ez azért fontos, hogy a végén lejöjjön a kalács róla), majd a csíkokat feltekerjük rá. Fontos, hogy picit mindig rátekerjünk az előző sávra, hogy ne legyen rés a kalácson.
Cukros darált dióba forgatjuk, (aki szeretné, hogy szép piros legyen, az tojással kenje le a beleforgatás előtt) és egy tepsiben felállítva 200 fokon megsütjük. (Kb. 20 percig sültek az enyémek.)
Picit várunk, hogy hűljenek, majd kihúzzuk a formákat a kalácsból. Ha egy pici szabad helyet hagyunk felül, szépen ki fognak jönni.
A kalácsokat még melegen letakarjuk, hogy ne száradjanak ki.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept