Túrós töki pompos
Túrós töki pompos
Hozzávalók 4 személyre
Tészta
- (kb 4 barab lepényhez)
- 25 dkg túró
- 35 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 csapott evőkanál só
- 1 db tojás
- 6 evőkanál tej
- fél dl olaj
Feltét
- 2 fej lilahagyma
- 1 doboz tejföl
- 1 szál kolbász/bacon szalonna
- 2 db nagyobb paradicsom
- olívabogyó
- kukorica
- sajt
- bazsalikom/oregánó
Elkészítés:
A lisztet összekeverjük a sütőporral és a sóval,majd hozzáadjuk a túrót,a tojást,tejet és a fél dl olajat.Jól összegyúrjuk a tésztát,majd hűtőbe tesszük,míg előkészítjük a feltétet!
Felkarikázzuk a kolbászt,majd saját zsírjában megsütjük!Meghámozzuk a hagymát,apróra vágjuk,majd a kolbász zsírjában(esetleg egy pici olajban) megpirítjuk.Megmossuk és felkarikázzuk a paradicsomokat.
A hűtőből kivesszük a tésztát,4 db gombócot formázunk belőlünk,majd olajozott tepsiben kézzel szétnyújtjuk őket.A tetejét megkenjük tejföllel,rátesszük a pirított hagymát,a kolbászt/bacont,paradicsomkarikákat és sajtot reszelünk a tetejére,majd meghintjük bazsalikommal vagy oregánóval.A vegetáriánusoknak is isteni finom vacsora,ők a kolbász/bacon helyett tehetnek rá olíva bogyót és kukoricát.
Előmelegített sütőben,közepes lángon kisütjük!
A vacsora garantáltan a család és a vendégek kedvence lesz!
Jó étvágyat! :)
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept