Vendégváró
Vendégváró
Hozzávalók 6 személyre
Tészta
- 6 egész tojás
- 38 dkg cukor
- 1,5 dl étolaj
- 1,5 dl meleg víz
- 38 dkg liszt
- 1,5 csomag sütőpor
- 2 evőkanál kakaó
Krém
- 3 dl tej
- 5 csapott evőkanál liszt
- 1 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg Vénusz sütőmargarin
- 20 dkg porcukor
- 1 citrom héja és leve
- _Máz_
- 20 dkg étcsokoládé
- 1 dl étolaj
Elkészítés:
A tojások sárgáját a cukorral, az olajjal és a meleg vízzel turmixban habosra keverjük. Keverőtálba öntjük, belekeverjük a liszt-sütőpor keveréket, végül óvatosan beleforgatjuk a tojások keményre felvert habját. Megfelezzük. Az egyik felét sütőpapírral bélelt tepsiben - előmelegített sütőben - megsütjük.
A másik feléhez hozzákeverünk 2 evőkanál kakaóport, majd ezt is megsütjük.
A krémhez a 3 dl tejben simára keverjük az 5 evőkanál lisztet és a vaníliás cukrot, majd állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Kihűtjük.
Közben a margarint és a porcukrot habosra keverjük, majd a kihűlt besamellel összevegyítjük. Reszelt citromhéjjal és citromlével ízesítjük.
A kihűlt barna tésztát vízszintesen kettévágjuk. Az egyik felére kenjük a citromos krém felét, erre kerül a sárga tészta. Rásimítjuk a krém másik felét, és befedjük a másik barna tésztával.
A tetejét csokoládémázzal vonjuk be, amihez 20 dkg étcsokoládét 1 dl étolajban gőz fölött megolvasztunk.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept