Vakondtúrás torta (házilag)
Vakondtúrás torta (házilag)
Hozzávalók 12 személyre
Tészta
- 12 dkg lágy Vénusz sütőmargarin
- 7 kanál liszt
- 3 tojás
- 1 csomag sütőpor
- 7 kanál kristálycukor
- 2 kanál kakaópor
Krém
- 1/2 liter növényi tejszín
- 10 dkg kristálycukor
- 1/2 tábla csoki(reszelve)
- 5 db banán
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit (egybe) robotgéppel habosra keverjük. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük és sütjük. Amikor megsült és kihűlt körbevágjuk a formát és kiborítjuk a tésztát. Lehúzzuk róla a papírt,majd tányérra tesszük. Úgy, ahogyan egy félkész tortát kell. Kanállal óvatosan kikaparjuk a belsejét kb. 2 cm peremet hagyva a szélén. Ezt a tésztát egy tálban összemorzsoljuk. A mélyedésbe belefektetjük a hosszában elfelezett banánokat, egy kivételével, félre tesszük.
A tejszínt felverjük a cukorral jó keményre. A félrerakott egy banánunkat pépesre nyomkodjuk villával,és belekeverjük a tejszínbe. Ezt rápúpozzuk a banánra. Kívülről beszórjuk a morzsázott tésztánkkal és kész.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept