Éva krémes
Éva krémes
Hozzávalók 6 személyre
Tészta
- 35 dkg finom liszt
- 10 dkg porcukor
- 1 egész tojás + 1-nek a sárgája
- 1 evőkanál rum
- 1 kiskanál szódabikarbóna
- 4 dkg Vénusz sütőmargarin
- 1 evőkanál langyosított méz
- 1 kanál tejföl, ha szükséges az összeállításhoz
Krém
- 1 liter tej
- 3 csomag vaníliás puding
- 3 evőkanál liszt
- 15 dkg kristálycukor
- 2 tojás sárgája
- 2 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg Vénusz sütőmargarin
- fél liter növényi tejszín
Elkészítés:
A tészta alapanyagait összegyúrjuk és gáztepsi hátán két lapot sütünk. A krémnél az alapanyagokat megfőzzük: liszt, puding, tojássárgája, tej, cukor állandó keverés mellett míg besűrűsödik. Amíg hűl addig a margarint habosra keverjük 2 csomag vaníliás cukorral és a két krémet összevegyítjük, majd még együtt is habosítjuk.
Az alsó lapot egy kicsit meglocsoljuk rumos tejjel és elsimítjuk rá a krémet, a tejszínt kemény habbá verjük és a krémre terítjük, rátesszük a második lapot / én azt is meglocsoltam enyhén rumos tejjel, de csak keveset, nehogy elázzon a teteje./ Másnap szeleteljük, tetejét porcukorral meghintjük.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept