Joghurtos málnatorta
Joghurtos málnatorta
Hozzávalók 8 személyre
Piskóta
- 8 tojás
- 16 dkg cukor
- 24 dkg liszt
- 1 kávéskanál sütőpor
- reszelt citromhéj
Krém
- fél l tej
- 2 csomag tejszín ízű pudingpor
- 10-15 dkg cukor (ízlés szerint)
- 1 nagy doboz málna joghurt
- 25 dkg friss málna
- málna dzsem
- fél l növényi tejszín
- 1 csomag piros zselatin
Elkészítés:
A piskótához ketté választom a tojásokat, a fehérjét a cukorral kemény habbá verem, a tojás sárgájához hozzá adom a sütőport és a citromhéjat, a két masszát összekeverem majd beleszitálom a lisztet és óvatosan beleforgatom. Sütőpapírral bélelt formába töltöm és 180 fokon kb. 30 percig aranybarnára sütöm. A krém készítéséhez először lefőzöm a pudingot, miután kihűlt hozzákeverem a málnajoghurtot, felverem a tejszínt és a felét a pudingos masszához keverem. A kihűlt piskótát 3 lapra vágom fel és a lapokat málna dzsemmel vékonyan megkenem. Ezután betöltöm a krémet, egy keveset hagyok a tetejére is! A tetejét SŰRŰN kirakom málnával (vagy erdei gyümölcs keverékkel). Majd először a maradék tejszínnel feldíszítem és csak utána zselézem le a gyümölcsöket! Jó étvágyat!!
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept