Levente tortája
Levente tortája
Hozzávalók 6 személyre
Tészta
- 6 db tojás
- 6 evőkanál porcukor
- 1 dl étolaj
- 5 evőkanál liszt
- 2 evőkanál kakaópor
- fél csomag sütőpor
Krém
- 25 dkg túró
- 20 dkg porcukor
- 1 citrom leve
- 2 dl tejszín
- 2 csomag vaníliás cukor
- pici zselatin fix
További hozzávalók
- babapiskóta
- vaníliás tej
- bármilyen gyümölcs
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összekeverjük és a végén hozzáadjuk a tojások keményre felvert habját, közepes tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük és a tortát ebbe megsütjük. / lehet sütni sima piskótából is/
Krém: A tejszínt kemény habbá verjük, a többi alapanyagot is habosítjuk a kettő krémet összeöntjük egy pici zselatin fixet is adhatunk hozzá.
A torta tetejét bármilyen gyümölccsel kirakjuk rákenjük a túrós-tejszínes krémet, majd babapiskótát a torta méretéhez vágjuk és egyik oldalát vaníliás cukros tejbe mártjuk , és a torta oldalához ragasztjuk, ezt addig folytatjuk, míg a tortán körbe nem érünk. a torta szélét gyümölccsel lehet dísziteni, a krémre csokit is reszelhetünk, pár órára hűtőbe tesszük ezután szeleteljük.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept