Sajtos-sonkás pogácsa
Sajtos-sonkás pogácsa
Hozzávalók 4 személyre
- 2 dl tej
- 8 dkg Vénusz sütőmargarin
- 1 teáskanál só
- 20 dkg liszt
- 3 db tojás
- 15 dkg reszelt sajt
- 15-20 dkg sonka
Elkészítés:
A tejet a Vénusz sütőmargarinnal kicsit felfőzni, majd hozzákeverni a lisztet és a sót. Pár pillanatig együtt keverni, hogy elváljon az edény falától. Ekkor levenni a tűzhelyről, és hagyni hűlni.
Ameddig hűl, addig reszeljük le a sajtot, és apró kockára vágjuk fel a sonkát.
Amikor már csak langyos a massza, keverjünk hozzá 2 db kissé felvert tojást. Ezután keverjük bele a sajtot, majd a sonkát is.
Egy tepsit béleljünk ki sütő papírral, és kanállal kis halmokat helyezünk rá a masszából. Kicsit távolabb tegyük őket egymástól, mert sütés közben nőni fognak.
Verjük fel a megmaradt tojást, és kenjük le a pogácsák tetejét.
Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten kb. 30 perc alatt süssük szép pirosra.
Ha túl gyorsan elkezdene pirulni a teteje, takarjuk le sütő papírral és a sütési idő vége előtt pár perccel vegyük csak le a papírt.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept