Sajtkrémmel töltött kapros-túrós partifalat
Sajtkrémmel töltött kapros-túrós partifalat
Hozzávalók 4 személyre
- 25 dkg túró
- 15 dkg Vénusz sütőmargarin
- 20 dkg liszt
- 1 kiskanál só
- 1/2 csomag sütőpor
- 1 kiskanál kapor (aprított)
- 50 g sajtkrém
- 1 db tojássárgája felverve
Elkészítés:
1. A szoba-hőmérsékletű margarint és a túrót összegyúrjuk. A liszthez adjuk a sót, a sütőport, a kaprot, majd hozzáadjuk a túrós margarinhoz és tésztává gyúrjuk.
2. Lisztezett deszkán fél centi vastagra nyújtjuk és megkenjük a sajtkrémmel
3. Félbehajtjuk, majd kiszaggatjuk pogácsaszaggatóval, vagy késsel 2x2 kockákra.
4. A falatkák tetejét átlósan bevágjuk mindkét irányban, lekenjük felvert tojássárgával. Az oldalán kicsit összenyomkodjuk, hogy ne folyjon ki a sajt.
5. Sütőben 180 °C-on 20 percig sütjük.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept