Vénusz aranya
Vénusz aranya
Hozzávalók 4 személyre
- 40 dkg búzaliszt
- 25 dkg Vénusz sütőmargarin
- 1 db tojás
- 1 dl tej
- só
- 20 dkg reszelt sajt
- 20 dkg reszelt sonka
Elkészítés:
A liszthez egy csipet sót adunk, majd elkeverjük a tejjel, tojással, és margarinnal.
Golyókat formálunk a tésztából.Tenyerünkkel meglapítjuk, és vegyesen reszelt sajtot és sonkát teszünk rá. Egy kilapított tésztát ráteszünk, és a szélét körbe összenyomjuk. Egy tepsit átkenünk olajjal, és erre tesszük a tésztafejeket egymástól nagy távolságra. A napsugarakat is megformázzuk, és körben elhelyezzük a tészta alá belógatva. Sodró mozdulatokkal tenyerünk közt megformázzuk a száját, orrát, szemét, és a haját is.
Előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept