Almás ropogós tiramisu
Almás ropogós tiramisu
Hozzávalók 12 személyre
- Piskóta
- 4 tojás
- 4 evőkanál cukor
- 4 evőkanál liszt
- 1 evőkanál kakaópor
- fél csomag sütőpor
Morzsa
- 14 dkg cukor
- 10 dkg liszt
- 7 dkg Vénusz sütőmargarin
- 1 kávéskanál fahéj
- 2-3 evőkanál víz
Krém
- 50 dkg mascarpone
- 10 dkg porcukor
- 1 kávéskanál fahéj
- 2 dl hideg tejszín
- 4 db alma hámozva, kockázva
- fél citrom leve
Elkészítés:
A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral habosra keverjük, a sütőport elkeverjük a lisztben. A sütőporos lisztet és a felvert habból valamennyit, hozzákvereünk a masszához. Végül a kakaóport is belekeverjük és óvatosan a maradék felvert habot. Kivajazott tortaformában (kerek, kb. 28-30 cm átmérőjű) előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
A morzsához a hozzávalókat elmorzsoljuk, majd sütőpapírra terítve megsütjük. Ha összesülne, össze kell törni.
A krémhez a mascarponét először elkeverjük a porcukorral és a fahéjjal, majd géppel krémesre habosítjuk. A tejszínt habbá verjük, majd óvatosan a mascarponés habba forgatjuk.
Az almát meghámozzuk, felkockázzuk, meglocsoljuk a citromlével, hogy ne barnuljon meg.
Miután kihűlt a piskóta visszahelyezzük a tortaformába, rákenünk egy réteg krémet, majd jön egy réteg almakocka, és egy újabb réteg krém, majd a ropogós fahéjas morzsával fejezzük be a rétegezést.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept