Nutellás gombóc
Nutellás gombóc
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg burgonya
- 35 dkg liszt + a nyújtáshoz
- 15 dkg Vénusz sütőmargarin
- 10 dkg zsemlemorzsa
- porcukor a szóráshoz
- nutella
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, kockákra vágjuk, és megfőzzük. A burgonyát a liszttel, vajjal, sóval összegyúrjuk, majd egy kilisztezett deszkán kb. 5 mm-es vastagságúra nyújtjuk. Majd kb. 6x6 cm-es négyzeteket vágunk belőle s mindegyiket megtöltjük egy kis teáskanál nutellával, s óvatosan gombócokat formázzunk belőlük. Vigyázva arra, hogy a tészta a nutellát teljesen beborítsa, mert különben kifolyik belőle. A forrásban levő vízbe tesszük a gombócokat, megvárjuk amíg a víz felszínére emelkednek, és további 5-7 percig főzzük.
Kevés vajon megpirítjuk a zsemlemorzsát, s a gombócokat szűrőkanál segítségével lecsepegtetjük, és megforgatjuk a zsemlemorzsában. Tálra rakjuk, megszórjuk porcukorral és még forrón tálaljuk
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept