Kakaós tekercs
Kakaós tekercs
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 2,5 dl tej
- 4 evőkanál cukor
- 1 teáskanál só
- 0,5 dl olaj
- 1 tojás sárgája a kenéshez
- 2 evőkanál kakaópor+4 evőkanál cukor a töltelékbe
Elkészítés:
Az élesztőt a cukorral fél dl tejben felfuttatjuk.
A lisztet a felfuttatott élesztővel, kevés sóval, cukorral, langyos tejjel, pár csepp olajjal - vagy margarinnal - összekeverjük, és addig dagasztjuk míg elválik az edény falától, s már - már hólyagos lesz a tészta. Kézzel nagyjából 15 - 20 perc. Kenyérsütővel némiképp egyszerűbb a kelesztés - dagasztás folyamata :)
A tésztát kelesztés után 2-3 cm vastagságúra nyújtjuk majd megszórjuk cukrozott kakaóporral és kevés olajjal vagy olvasztott margarinnal. Majd óvatosan feltekerjük és kiolajozott tepsibe rakjuk, ahol hagyjuk még egy negyed órán át kelni.
Közben a sütőt nagyjából 200 fokon előmelegítjük, s mikor a sütő kellőképp felmelegedett, a tekercs tetejét megkenjük tojássárgájával majd a sütőbe helyezzük, s kb. 60 perc alatt készre sütjük.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept