Baconos sajtos kiflik
Baconos sajtos kiflik
Hozzávalók 4 személyre
Tészta
- 1 tasak(7 g) porélesztő(használhatunk normál élesztőt is)
- 1 evőkanál langyos víz
- 5 dkg kristálycukor
- 1 csipet só
- 2 evőkanál langyos tej
- 25 dkg liszt
- 2 tojás
- 17 dkg puha Vénusz sütőmargarin
- _Töltelék_
- 25 dkg kockázott bacon
- 15 dkg reszelt trappista sajt
Elkészítés:
Az élesztőt elkeverjük a langyos vízzel, majd 5 percre félretesszük. Eközben a cukrot összekeverjük a sóval és a tejjel. A lisztet elektromos keverővel (vagy akár kézzel) összedolgozzuk az élesztővel és a felvert tojással. Hozzáadjuk a cukros-sós tejet, és addig keverjük, amíg a tészta el nem válik az edény falától. Ezután kis darabonként hozzáadjuk a vajat is. A tésztát ezután letakarjuk, és meleg helyen 2 órán át kelesztjük, míg a duplájára nem nő. Míg a tészta kel, kissé megpirítjuk a bacont, s ha megpirult, félre tesszük hűlni.
Majd miután szépen megkelt, kilisztezett gyúródeszkán 2-3 cm vastagságúra nyújtjuk a tésztát és 10x10 cm-es kockákra vágjuk a tésztát. A kockák közepére halmozunk egy adag bacont, rá halmozunk egy kis reszelt sajtot, majd a kocka egyik sarkától feltekerjük a tésztát és kivajazott tepsibe helyezzük őket.
Kevés tojásfehérjével megkenjük a tetejét, hogy szép fényes legyen, és kb. 45 percig közepes lángon szép pirosra sütjük!
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept