Almás őszibarackos pite
Almás őszibarackos pite
Hozzávalók 4 személyre
Tészta
- 2,5 bögre liszt
- 1 sütőpor
- 200 g Vénusz sütőmargarin
- 2 evőkanál cukor
- 1 tojás sárgája
- 1-2 evőkanál víz
- _Töltelék_
- 5-6 alma
- 2 őszibarack
- fél bögre cukor
- 2 evőkanál fahéj
- 2 evőkanál finomliszt
Elkészítés:
A hozzávalókat összekeverjük és amíg a tölteléket elkészítjük, fóliába csomagolva hűtőbe tesszük.
A töltelékhez meghámozzuk és felszeleteljük az almát és a barackot. Hozzáadunk fél bögre cukrot, a reszelt citrom héját, a fahéjat és a lisztet. Ezt összekeverjük és állni hagyjuk.
A tésztát két részre osztjuk. Egy nagyobb egy kisebb részre. Mindkét gombócot kinyújtjuk a nagyobb tésztát a kivajazott sütőforma aljára nyomkodjuk, majd ráhelyezzük a gyümölcsöt és a tetejére rárakjuk a tészta másik felét. Az oldalainál összenyomkodjuk az alsó tésztával és közepes lángon előmelegített sütőben készre sütjük.
Megjegyzés:
Az alma és az őszibarack helyett akár bogyós gyümölcsöt, sárgabarackot, vagy ízlés szerint bármilyen más gyümölcsöt használhatunk
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept