Hókifli töltve
Hókifli töltve
Hozzávalók 4 személyre
Tészta
- 50 dkg rétesliszt
- 25 dkg Vénusz sütőmargarin
- 2 dl tejföl
- csipet só
- 1 evőkanál porcukor
- 1 vaníliarúd kikapart magja
- 2 dkg élesztő
Töltelék
- ízlés szerint: lekvár, dió, mák, túró stb. lehet
Elkészítés:
Az élesztőt kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
A lisztben elmorzsoljuk a margarint,majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk.
Ha a tészta esetleg nem állna össze, kevés langyos tejet lehet még hozzá tenni, míg elérjük a megfelelő állagot.
Meleg helyen letakarva 15-30 percig pihentetjük.
3 mm vastagságúra nyújtjuk, köröket szaggatunk belőle, majd megtöltjük.
A töltelék lehet bármi: túrókrém, lekvár, dió, mák stb...
A töltelékből egy teáskanálnyit teszünk a tészta közepére.
Feltekerjük, kifliket hajtunk belőlük.
Sütőpapíros tepsin, előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 15 percig sütjük, még melegen vaníliás porcukorba ( a porcukrot keverjük össze a vaníliarúd kikapart belsejével) forgatjuk.
Nagyon finom, puha, falatnyi sütemény a végeredmény, mely a vaníliás cukor miatt már messziről illatozik!
Ideális karácsonyi apróság, melyet én minden évben elkészítek és mindig nagy sikere van!
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept