Fahéjas pudingos hullám
Fahéjas pudingos hullám
Hozzávalók 6 személyre
Tészta
- 6 tojás
- 185 g kristálycukor
- 1/2 dl Vénusz étolaj
- 250 g liszt
- 1 dl víz
- 1 sütőpor
- 2 evőkanál kakaópor
- csipet só
Krém
- 1 liter tej
- 2 csomag vaníliás főzős pudingpor
- 7 evőkanál kristálycukor
- 1 Vénusz sütőmargarin
- _Tetejére_
- 1 nagy doboz tejfel
- 3 evőkanál porcukor
- őrölt fahéj
Elkészítés:
A sütőt 220 fokra előmelegítem.
A vanília pudingport a cukorral és a tejjel megfőzöm, félrerakom langyosra kihűlni, majd a lágy Vénusz margarinnal habosra keverem, félreteszem.
A tojássárgákat a cukorral felverem, hozzáöntöm a vizet és a Vénusz étolajat is, majd folyamatos keverés közben kanalanként a lisztet , sütőport és a sót is.
A fehérjékből kemény habot verünk , a keverékbe forgatjuk úgy, hogy ne törjön.
A tészta egyik felét a tepsibe öntjük, a másik felébe keverjük a kakaót és ráöntjük a tepsiben lévő tésztára, majd a margarinos pudingból kanállal szaggatunk a tészta tetejére kis kupacokat, majd a sütőbe tesszük és kb 8 percig sütés után a hőfokot 180 fokra állítjuk és 45 percig még sül a sütink.
A tejfelbe belekeverjük a porcukrot, 3 csipet fahéjat és a meleg sütire ráöntjük.
Kihűtjük, majd hűtőben dermesztjük.
Tálaláskor tetejét őrölt fahéjjal meghintjük.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept