Párizsi rúd
Párizsi rúd
Hozzávalók 12 személyre
- _Tészta_:
- 6 tojás
- 6 evőkanál cukor
- 5 evőkanál liszt
- 1 evőkanál kakaópor
- 1 csomag sütőpor
- 1 dl olaj
Krém
- 3 púpozott evőkanál liszt
- 25 dkg cukor
- 3 dl tej
- 25 dkg Vénusz sütőmargarin
- 2 evőkanál kakaópor
- rum aroma
- _Beforgatás_
- 2-3 tábla ( 20-30 dkg ) étcsoki
- Vénusz sütőmargarin
- étcsoki a
Elkészítés:
A tojások sárgáját a cukorral jól kikeverjük robottal , hozzáadjuk a lisztet, kakaót, sütőport, olajat mind ezt jól elkeverjük , majd hozzáadjuk a tojások keményre vert habját. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és előmelegített sütőben, közepes lángon megsütjük. Sütési idő kb. 40 perc.
A krémhez a liszthez hozzáadjuk a cukrot, tejet , és sűrű krémet főzünk belőle. Nem kell megijedni , először csomósnak tűnik majd amikor elkezd sűrűsödni, de mindvégig folyamatosan kevergetjük, és szép sima lesz. A margarint először magában kikeverjük , majd a kihűlt krémet hozzá adjuk és a kakaót, jó alaposan kikeverjük, majd hozzáadjuk a rum aromát is .
Amikor a tésztánk kihűlt, téglalap alakú darabokra vágjuk és a krémből mindegyik tetejére torta díszítővel, vagy habzsákkal,( ki mit szeret ) folyamatos S alakzatot nyomunk. A csokit margarinnal fel olvasztjuk , és a tésztákat beleforgatjuk úgy , hogy a hosszanti oldalán megfogjuk 2 ujjal , és fejjel lefelé belefordítjuk a csokiba , hogy minden oldalról érje, majd tálcára rakjuk dermedni . ( Én még amikor megdermedt a csoki , fehér csokival is megcsurgattam :)
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept