Párizsi rúd

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Párizsi rúd

Hozzávalók 12 személyre

  • _Tészta_:
  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 5 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 dl olaj

Krém

  • 3 púpozott evőkanál liszt
  • 25 dkg cukor
  • 3 dl tej
  • 25 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 2 evőkanál kakaópor
  • rum aroma
  • _Beforgatás_
  • 2-3 tábla ( 20-30 dkg ) étcsoki
  • Vénusz sütőmargarin
  • étcsoki a
Recept idők

Elkészítés:

A tojások sárgáját a cukorral jól kikeverjük robottal , hozzáadjuk a lisztet, kakaót, sütőport, olajat mind ezt jól elkeverjük , majd hozzáadjuk a tojások keményre vert habját. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és előmelegített sütőben, közepes lángon megsütjük. Sütési idő kb. 40 perc.
A krémhez a liszthez hozzáadjuk a cukrot, tejet , és sűrű krémet főzünk belőle. Nem kell megijedni , először csomósnak tűnik majd amikor elkezd sűrűsödni, de mindvégig folyamatosan kevergetjük, és szép sima lesz. A margarint először magában kikeverjük , majd a kihűlt krémet hozzá adjuk és a kakaót, jó alaposan kikeverjük, majd hozzáadjuk a rum aromát is .
Amikor a tésztánk kihűlt, téglalap alakú darabokra vágjuk és a krémből mindegyik tetejére torta díszítővel, vagy habzsákkal,( ki mit szeret ) folyamatos S alakzatot nyomunk. A csokit margarinnal fel olvasztjuk , és a tésztákat beleforgatjuk úgy , hogy a hosszanti oldalán megfogjuk 2 ujjal , és fejjel lefelé belefordítjuk a csokiba , hogy minden oldalról érje, majd tálcára rakjuk dermedni . ( Én még amikor megdermedt a csoki , fehér csokival is megcsurgattam :)

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük