Sztracsatella szelet

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Sztracsatella szelet

Hozzávalók 6 személyre

  • 1 liter tej
  • 2 dl búzadara
  • 2 dl cukor / lehet egy kicsivel kevesebb is.../
  • 2 tojás sárgája
  • csipet só
  • 30 db puha, cukros tetejű babapiskóta
  • 12,5 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 1/2 l tejszín
  • 1 tábla jóféle keserű csokoládé
  • 1 evőkanál keserű kakaópor
Recept idők

Elkészítés:

A tejben elkeverjük a darát, a cukrot, a tojások sárgáját és a csipet sót. Lassú tűzön feltesszük melegedni, majd állandó kevergetés mellett, krémesre főzzük a darakrémet. Néhányszor megkeverve, kihűtjük, majd habosra keverjük a puha Vénusz sütőmargarinnal. Ezzel kész is a krém. Míg hűl a krém, addig a tejszínt kemény habbá verjük és a fele tábla étcsokoládét belereszeljük. Most következhet a sütemény összeállítása: Egy kb. 20 x30 cm méretű tepsit kirakunk tejben megforgatott babapiskótával, erre kenjük rá a fele mennyiségű krémet, majd erre kerül a fele mennyiségű csokireszelékes tejszínhab. Ismét egy sor tejben megforgatott babapiskóta jön, majd a maradék krém, és a maradék tejszínhab. A sütemény tetejét megszórjuk vastagon a keserű kakaóporral és ráreszeljük a maradék étcsokoládét. 4-5 órára, vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük dermedni. Kockára vágva tálaljuk.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük