Sztracsatella szelet
Sztracsatella szelet
Hozzávalók 6 személyre
- 1 liter tej
- 2 dl búzadara
- 2 dl cukor / lehet egy kicsivel kevesebb is.../
- 2 tojás sárgája
- csipet só
- 30 db puha, cukros tetejű babapiskóta
- 12,5 dkg Vénusz sütőmargarin
- 1/2 l tejszín
- 1 tábla jóféle keserű csokoládé
- 1 evőkanál keserű kakaópor
Elkészítés:
A tejben elkeverjük a darát, a cukrot, a tojások sárgáját és a csipet sót. Lassú tűzön feltesszük melegedni, majd állandó kevergetés mellett, krémesre főzzük a darakrémet. Néhányszor megkeverve, kihűtjük, majd habosra keverjük a puha Vénusz sütőmargarinnal. Ezzel kész is a krém. Míg hűl a krém, addig a tejszínt kemény habbá verjük és a fele tábla étcsokoládét belereszeljük. Most következhet a sütemény összeállítása: Egy kb. 20 x30 cm méretű tepsit kirakunk tejben megforgatott babapiskótával, erre kenjük rá a fele mennyiségű krémet, majd erre kerül a fele mennyiségű csokireszelékes tejszínhab. Ismét egy sor tejben megforgatott babapiskóta jön, majd a maradék krém, és a maradék tejszínhab. A sütemény tetejét megszórjuk vastagon a keserű kakaóporral és ráreszeljük a maradék étcsokoládét. 4-5 órára, vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük dermedni. Kockára vágva tálaljuk.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept