Diós pogácsa
Diós pogácsa
Hozzávalók 4 személyre
Tészta
- 25 dkg liszt
- 5 dkg pirított és ledarált dió
- 25 dkg túró, 22 dkg vaj
- 2 kanál zsír
- 1 csapott evőkanál só
- 3 dkg reszelt trappista sajt
Tetejére
- 1 tojás
- dió gerezdek
- 5 dkg reszelt trappista sajt.
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd stampedli méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, majd lekenjük a felvert tojással. Mindegyik pogácsára teszünk egy csipet reszelt sajtot és egy dió gerezdet. Forró sütőben, 180 C-on, pirosra kisütjük a pogácsákat.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept