Almahabos süti Aliz módra

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Almahabos süti Aliz módra

Hozzávalók 6 személyre

Linzer

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 10 dkg cukor
  • 2 kávéskanál sütőpor
  • 2 tojássárgája
  • csipetnyi só

Almahab

  • 2 tojásfehérje
  • 1 kg alma
  • 3+2 evőkanál cukor
  • fahéj
  • 6-7 dkg étcsoki
  • 10 dkg mézespuszedli
Recept idők

Elkészítés:

A linzertésztához összekeverem a lisztet, a cukrot és a sütőport. A Vénusz sütőmargarint elmorzsolom benne és a tojások sárgájával összegyúrom. Igyekszem gyorsan dolgozni, hogy ne nagyon melegedjen fel a kezemtől. ½ órára beteszem a hűtőszekrénybe pihenni.
Közben az almát meghámozom, lereszelem, a cukorral (az alma édességétől függően és ízlés szerint) és a fahéjjal megpárolom (fedő nélkül). Hagyom hűlni.
Egy A4-es nagyságú kisebb tepsibe beleszabok egy darab sütőpapírt, majd a tészta 2/3-át azon nyújtom ki. A papírral együtt könnyebb a tésztát a tepsibe emelni. 200 °C-ra előmelegített sütőben félig megsütöm. A maradék tésztába belereszelem a csokit, összegyúrom és beteszem a mélyhűtőbe.
A tojásfehérjéket kemény habbá verem a 2 evőkanál cukorral és a langyosra hűlt almapépet lazán beleforgatom.
Az elősütött tésztára rámorzsolom a mézespuszedlit (nem kell nagyon apróra) és ráöntöm az almahabot. A tetejére reszelem a csokis linzertésztát és 200 °-os sütőben kb. 20 percig sütöm.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük