Almahabos süti Aliz módra
Almahabos süti Aliz módra
Hozzávalók 6 személyre
Linzer
- 30 dkg liszt
- 20 dkg Vénusz sütőmargarin
- 10 dkg cukor
- 2 kávéskanál sütőpor
- 2 tojássárgája
- csipetnyi só
Almahab
- 2 tojásfehérje
- 1 kg alma
- 3+2 evőkanál cukor
- fahéj
- 6-7 dkg étcsoki
- 10 dkg mézespuszedli
Elkészítés:
A linzertésztához összekeverem a lisztet, a cukrot és a sütőport. A Vénusz sütőmargarint elmorzsolom benne és a tojások sárgájával összegyúrom. Igyekszem gyorsan dolgozni, hogy ne nagyon melegedjen fel a kezemtől. ½ órára beteszem a hűtőszekrénybe pihenni.
Közben az almát meghámozom, lereszelem, a cukorral (az alma édességétől függően és ízlés szerint) és a fahéjjal megpárolom (fedő nélkül). Hagyom hűlni.
Egy A4-es nagyságú kisebb tepsibe beleszabok egy darab sütőpapírt, majd a tészta 2/3-át azon nyújtom ki. A papírral együtt könnyebb a tésztát a tepsibe emelni. 200 °C-ra előmelegített sütőben félig megsütöm. A maradék tésztába belereszelem a csokit, összegyúrom és beteszem a mélyhűtőbe.
A tojásfehérjéket kemény habbá verem a 2 evőkanál cukorral és a langyosra hűlt almapépet lazán beleforgatom.
Az elősütött tésztára rámorzsolom a mézespuszedlit (nem kell nagyon apróra) és ráöntöm az almahabot. A tetejére reszelem a csokis linzertésztát és 200 °-os sütőben kb. 20 percig sütöm.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept