Habos almás-krémes

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Habos almás-krémes

Hozzávalók 8 személyre

Tészta

  • 5 tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 1 dl olaj
  • 1 dl langyos víz
  • 20 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 4-5 darab alma reszelve vagy szeletelve
  • _Krém_
  • 1 tejszín ízű pudingpor
  • 1 vanília pudingpor
  • fél liter tej
  • 25 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 15-20 dkg porcukor
  • tejszín vagy csoki a tetejére
Recept idők

Elkészítés:

Az öt tojás sárgáját 20 dkg.porcukorral a langyos vízzel az olajjal kikeverjük.Hozzáadjuk a 20 dkg lisztet és a sütőport majd az öt tojás felvert habját. A tepsit (közepes méretű) kibéleljük alufóliával kivajazzuk majd rárakjuk az almát. A piskótatésztát ráöntjük az almára 200-220 fokon(gázsütő) 25 percig sütjük.
A krémhez a pudingokat egyben vagy külön megfőzzük. Fontos, hogy egy pudinghoz maximum 3 dl tejet használjunk.A Vénusz sütőmargarint a 15-20 dkg(ízlés szerint) porcukorral kikeverjük,majd apránként a kihűlt pudinghoz adjuk.Szintén nagyon fontos,hogy a pudingot főzés után többször is keverjük át mert így nem lesz csomós a krémünk.Amikor megsült borítsuk ki a tepsiből és még melegen húzzuk le róla a fóliát.A krémet az alma tetejére kenjük.Ízlés szerint lehet még rá tenni felvert tejszínhabot,olvasztott csokit vagy akár mindkettőt.Ezt a sütit el lehet készíteni alma nélkül, kakaós tésztából,de én már készítettem belőle szülinapi tortát is.

1
2
3
Ezt is szeretjük