Négerkocka
Négerkocka
Hozzávalók 6 személyre
Tészta
- 6 db tojássárgája
- 15 dkg Vénusz sütőmargarin
- 25 dkg cukor
- 5 dkg kakaó
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
- 2 dl langyos tej
- 25 dkg liszt
Hab
- 6 tojásfehérje
- 30-40 dkg cukor
Máz
- 8 dkg porcukor
- 8 dkg Vénusz sütőmargarin
- 3 evőkanál kakaó
- 1 evőkanál csokipuding
- 1 evőkanál tej
Elkészítés:
A tojássárgákat a Vénusz sütőmargarinnal és a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a kakaót, a szódabikarbónát, a tejet és a lisztet, majd simára keverjük. Kikent, kilisztezett tepsiben megsütjük, és hűlni hagyjuk.
A habhoz a tojásfehérjéket a cukorral (aki édesen szereti, az 40 dkg, aki kevésbé, az 30 dkg cukorral) gőz felett kemény habbá verjük, majd rásimítjuk a kihűlt tésztára.
A mázhoz valókat összeolvasztjuk, főzni nem kell. Bevonjuk vele a süteményt.
Legalább egy fél napig hagyjuk a habot száradni, utána szépen szeletelhető.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept