Szakállas pogácsa
Szakállas pogácsa
Hozzávalók 4 személyre
Tészta
- 30 dkg liszt
- 22 dkg Vénusz sütőmargarin
- 1 kávéskanál só
- 2 dl tejföl
Sajtkrém
- 1 dl tejföl
- 1 tojás sárgája
- 1 kávéskanál liszt
- késhegynyi édes pirospaprika
- só – ízlés szerint
- 6 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
A lisztet a Vénusz sütőmargarinnal és a sóval elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tejfölt és jól kidolgozva másnapig állni hagyjuk.
Késfok (kb. 3-4 mm) vastagságúra kisodorjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, felvert tejfölös tojás sárgájával megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk, forró sütőben aranyszínűre sütjük. A kihűlt pogácsákat kettévágjuk, az egyik felét megkenjük a sajtkrémmel úgy, hogy a szélei is kissé krémesek legyenek, majd ráillesztjük a másik felét és 10 dkg reszelt sajtban megforgatjuk. Nem kell feltétlenül egy éjszakát állni hagyni. Nálunk mire kisül a második tepsivel, az elsőnek szinte hűlt helye.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept