Túró rudi torta
Túró rudi torta
Hozzávalók 6 személyre
Piskóta
- 2 tojás
- 6 dkg cukor
- 6 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 dkg cukrozatlan kakaópor
Krém
- 50 dkg túró
- 2 csomag vaníliás cukor
- 15 dkg cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 dl tejföl
Tetejére
- 1 csomag torta bevonó csokoládé
- 1-2 evőkanál Vénusz sütőmargarin
Elkészítés:
A tésztához a tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, a kakaót és a tojások felvert habját. Sütőpapírral bélelt és vajjal kikent tortaformában kb. 15-20 perc alatt készre sütjük. Ha beleszúrunk egy késsel és nem tapad rá ragacsos massza, készen van. Amikor kész a torta, ketté vágjuk és majd a közepébe kerül a túró krém.
A krémhez a hozzávalókat jól kikeverjük.
Elkészítjük a csokimázat: a vajat megmelegítjük és hozzá keverjük az 1 csomag csokoládét.
A torta alját megtöltjük a túró krémmel rátesszük a torta felső részét, és rá öntjük az olvadt csokoládét.
A hűtőben kb 30 percig tároljuk, addigra kihűl és a csokoládé is megdermed.
Jó étvágyat kívánok hozzá! :)
/ Utóirat: Sajnos a képek nem a legjobb minőségűek, de azért remélem valamennyire látszik a végeredmény! Nagyon finom lett! :) /
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept