Mézes krémes

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Mézes krémes

Hozzávalók 12 személyre

Tészta

  • 50 dkg liszt
  • 6 dkg Vénusz sütőmargari
  • 15 dkg porcukor
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 5 evőkanál méz
  • 3 tojás
  • _Krém 1_
  • 3 tojássárgája
  • 3 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál cukor
  • 5 dl tej
  • _Krém 2_
  • 20 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 20 dkg porcukor
  • _Krém 3_
  • 3 tojásfehérje
  • 3 evőkanál porcukor
Recept idők

Elkészítés:

A lisztbe belemorzsolom a Vénusz margarint,hozzáadom a porcukrot és a szódabikarbónát.A mézet mikrohullámú sütőben meglangyosítom, beleöntöm a lisztbe és 3 tojással összegyúrom a tésztát.Három részre osztom és a tepsi méretének megfelelőre nyújtom.180 Celsius fokos sütőben kb. 15 perc alatt aranybarnára sütőm.
Közben elkészitem a főzött krémet.Először a 3 tojás sárgáját elválasztom a fehérjétől. Három evőkanál lisztet 3 evőkanál cukrot, 5 dl tejet a tojássárgájával összekeverem. Csomómentesre főzőm. Kihütőm.
20 dkg Vénusz sütőmargarint egy tálba teszek, hozzáadom a 20 dkg porcukrot és robotgéppel habosra keverem .
A 3 tojásfehérjéből kemény habot készítek és 3 evőkanál porcukorral ezt megismétlem.
A kihűlt főzött krémbe óvatosan belekeverem a habos vajat és tojásfehérje habot.
A kihűlt tésztákat laponként megkenem .A tetejére is vékonyan krémet teszek és megszóróm kakaóval.Annak érdekében,hogy a tészta megpuhuljon kb. 2-3 órát hűtőbe teszem.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük