Mézes krémes
Mézes krémes
Hozzávalók 12 személyre
Tészta
- 50 dkg liszt
- 6 dkg Vénusz sütőmargari
- 15 dkg porcukor
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 5 evőkanál méz
- 3 tojás
- _Krém 1_
- 3 tojássárgája
- 3 evőkanál liszt
- 3 evőkanál cukor
- 5 dl tej
- _Krém 2_
- 20 dkg Vénusz sütőmargarin
- 20 dkg porcukor
- _Krém 3_
- 3 tojásfehérje
- 3 evőkanál porcukor
Elkészítés:
A lisztbe belemorzsolom a Vénusz margarint,hozzáadom a porcukrot és a szódabikarbónát.A mézet mikrohullámú sütőben meglangyosítom, beleöntöm a lisztbe és 3 tojással összegyúrom a tésztát.Három részre osztom és a tepsi méretének megfelelőre nyújtom.180 Celsius fokos sütőben kb. 15 perc alatt aranybarnára sütőm.
Közben elkészitem a főzött krémet.Először a 3 tojás sárgáját elválasztom a fehérjétől. Három evőkanál lisztet 3 evőkanál cukrot, 5 dl tejet a tojássárgájával összekeverem. Csomómentesre főzőm. Kihütőm.
20 dkg Vénusz sütőmargarint egy tálba teszek, hozzáadom a 20 dkg porcukrot és robotgéppel habosra keverem .
A 3 tojásfehérjéből kemény habot készítek és 3 evőkanál porcukorral ezt megismétlem.
A kihűlt főzött krémbe óvatosan belekeverem a habos vajat és tojásfehérje habot.
A kihűlt tésztákat laponként megkenem .A tetejére is vékonyan krémet teszek és megszóróm kakaóval.Annak érdekében,hogy a tészta megpuhuljon kb. 2-3 órát hűtőbe teszem.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept