Vaníliás százlábú
Vaníliás százlábú
Hozzávalók 12 személyre
- _Piskóta_
- 6 db tojás
- 8 evőkanál víz
- 25 dkg cukor
- 25 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- _Sütésnél a forma kikenéséhez_
- 5 dkg Vénusz sütőmargarin
- 1 evőkanál liszt
- _Krém_
- 2 db tojás
- 4 evőkanál liszt
- 4 dl tej
- 20 dkg Vénusz sütőmargarin
- 14 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- _Díszítéshez_
- 1 csomag színes szóró cukor
- 1 csomag kakaós szórócukor
- 6 db csokoládés ropi
- 2 db koktélcseresznye
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, külön tálba a fehérjét és a sárgáját. A tojások sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, hozzáadjuk a vizet, összekeverjük. A lisztet az átszitált sütőport, is belekeverjük. Majd a kemény tojásnak felvert fehérjét is hozzáadjuk. Óvatosan forgassuk bele, nehogy összetörjük.
Vénusz sütőmargarinnal kikent, lisztezett kocka alakú tepsiben elterítjük és megsütjük. 180 fokon, 20 percig.
Még melegen egy konyharuhára téve feltekerjük, és hagyjuk így kihűlni.
Addig a krémhez a tojást a lisztet egy kis edénybe tesszük, beletesszük a tejet csomómentesre keverjük és sűrűre főzzük.
A Vénusz sütőmargarint, a porcukrot és a vaníliás cukrot habosra kikeverjük. Ha kihűlt a főzött krém a kettőt összekeverjük egy habverővel.
Ha kihűlt a tésztánk megkenjük, majd feltekerjük mint egy piskóta tekercset, a külső részét is megkenjük a krémmel és a színes és kakaós szórócukorral kialakítjuk a csíkokat. A szeme és szája a koktélcseresznye darabolva. A szarva és lábai a csokoládés ropi.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept