Mézes habos
Mézes habos
Hozzávalók 8 személyre
Tészta
- 5 db közepes tojás
- 4 evőkanál kristálycukor
- 60-70 g Vénusz sütőmargarin olvasztva
- 1 csomag sütőpor
- 1 kis csipet só
- 2 evőkanál tej
- 1 evőkanál citromlé
- néhány kanál liszt (amennyit felvesz)
- _Krém-
- 3 dl tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 evőkanál kristálycukor
- 100 g Vénusz sütőmargarin
- 200 g méz
- 1 evőkanál citromlé
- 1 citrom reszelt héja
- 250 ml habalap (jobban bevált, mint a tejszín)
Elkészítés:
Tészta: A habot jó keményre felvertem, a cukrot folyamatosan adagolva hozzá. Mikor fejre állítva már „megállt”, nagyon óvatosan belekevertem a felvert, megsózott tojássárgáját, a Vénusz sütőmargarint, a tejet és a citromot. Ezután következett igen óvatosan, kis adagokban a liszt és a sütőpor. Sütőpapíros tepsibe öntöttem, elegyengettem, majd az előmelegített sütőben aranysárgára sütöttem.
Krém: Elkészítettem a pudingot, kevesebb cukorral, mert a méztől amúgy is édes lesz. Mikor langyosodni kezdett, beletettem a Vénusz sütőmargarint, a mézet, a citromlevet és héjat és alaposan felvertem robotgéppel. Már ettől jó habos lett! Ezután felvertem a habalapot és összeforgattam a krémmel, és ráhalmoztam a vékony tésztára. Citrom- és narancsszelettel és friss citromfűvel díszítettem.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept